Ivanić: Istorija će pokazati da je zahtjev za članstvo u NATO podnio Dodik

BiH

Ivanić: Istorija će pokazati da je zahtjev za članstvo u NATO podnio Dodik

Objavljeno na dan 18.05.2021 - 15:59 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Počasni predsjednik PDP-a i nekadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić reagovao je na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Na početku želim da se izvinim javnosti Republike Srpske zbog rječnika koji mi inače nije svojstven i za kakav sam se uvijek svojim primjerom trudio da ne dominira javnim prostorom, ali sa nekim ljudima se očigledno ne može drugačije. Zatim ću reći jednu jedinu istinu – Milorad Dodik je najobičniji seoski lažovčina, koji se upetljao u vlastite kučine i laži, pokušavajući na druge svaliti odgovornost za svoje postupke“, rekao je počasni predsjednik PDP-a i nekadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da američka vojska izvodi vojnu vježbu po oduluci Ivanića.

“Nema nijedne odluke koju sam ja donio, a tiče se vježbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi je Dodik odavno predstavio javnosti“, kategoričan je Ivanić.On kaže da je sve jasnije koliko je Dodik obmanjivao srpski narod:

“Istorija će pokazati i da je zahtjev za članstvo u NATO podnio Dodik, da u on u NATO štab šalje Godišnje nacionalne planove za članstvo, odnosno ANP ili Program reformi, kako mu tepaju i da je on doveo američke vojnike da marširaju Manjačom. U tome mu nikakve laži neće pomoći”, kaže Ivanić.

Ivanić ističe da, “ako Dodik svjesno laže, to pokazuje njegovu političku nemoć”.

“Ali ako je sam sebe uvjerio u svoje laži, onda to više nema puno veze sa politikom, nego je to već slučaj za medicinu. Nažalost, u toj fazi završe svi diktatori koji sebi daju božansku ulogu i značaj, a Dodik je to sebi umislio”, zaključuje Ivanić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!