Iz Granične policije BiH se izvinjavaju zbog hapšenja dvojice službenika: Bit će sankcionisani

Kriminal i korupcija

Iz Granične policije BiH se izvinjavaju zbog hapšenja dvojice službenika: Bit će sankcionisani

Objavljeno na dan 24.09.2021 - 15:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U akcija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšene su tri osobe zbog sumnje na kriminal i korupcije, a od kojih su dvojica pripadnici Granične policije BiH. Iz ove agencije se izvinjavaju javnosti te garantuju da će s krivcima biti sankcionisani.

Jedan od dvojice uhapšenih je Rejhan Raković kojeg su policijski službenici uhvatili na autoputu kod naplatne rampe. Prema saznanju Klix.ba on je sa sobom imao 100.000 KM podijeljenih u koverte sa po 15.000 KM.

"Granična policija BiH najoštrije osuđuje sve oblike koruptivnog ponašanja, posebice korupciju u vlastitim redovima. Apsolutno podupiremo i pozdravljamo akciju Tužiteljstva BiH i partnerskih policijskih agencija angažiranih u ovom predmetu. S naše strane učinit ćemo sve da nositelje koruptivnih aktivnosti u našim redovima, odstranimo iz Granične policije Bosne i Hercegovine i kaznimo u skladu sa zakonskim i podzakonskim normama", rekli su.

Svjesni činjenice koliko je današnje događanje naštetilo ugledu Granične policije BiH, uputili su bh. javnosti iskreno izvinjenje.

Sumnja se da su Rejhan zajedno sa D.K. i Đ.K. tokom 2020. i 2021. godine za prijem kadeta u službu uzimali i po 20.000 KM. Pozicije su podijeljene po nacionalnom ključu, a pomoćnik direktora Granične policije je navodno dostavljao spiskove sa naznačenim imenima osoba koje bi trebalo da budu primljene.

Foto: D. S./Klix.ba

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!