Iz hrvatske policije reagovali nakon navoda The Guardiana

HRVATSKA

Iz hrvatske policije reagovali nakon navoda The Guardiana

Objavljeno na dan 21.10.2020 - 14:03 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nalazi se u Jastrebarskom gdje je odgovarao na pitanja novinara.

Uz to što je novinarima govorio o najnovijim mjerama stožera za borbu protiv koronavirusa, osvrnuo se na današnje medijske napise o migrantima i ponašanju hrvatske policije.

Naime, danas je Guardian objavio kako je serija novih brutalnih napada na migrante zabilježena na granici između BiH i Hrvatske, a osim premlaćivanja i pljačkanja njihove imovine prijavljen je i jedan slučaj seksualnog zlostvaljanja.

Prema izvještajima Danskog vijeća za izbjeglice, baziranom na svjedočenjima migranata koji su bili meta navodnih napada u periodu između 12. i 16. listopada, počinitelji su, piše list, pripadnici hrvatskih policijskih snaga.

Humanitarni radnici su opisali fotografije i medicinske zapisnike o ovim napadima kao “mučne” i “šokantne", navodi se tako.

Ministar Božinović komentirao je napise u Guardianu. "I navedeni, a pogotovo konkretni novinar, su puno objavljivali članke u kojima su optuživali hrvatsku policiju za nezakonito djelovanje, a nikada, zanimljivo, nisu kazali ništa o tome kako hrvatska policija humano djeluje. Koliko je ljudi, trudnica spasila. Ništa o tome", kazao je Božinović.

"Ranije optužbe su se pokazale neutemeljenima. Današnje nisam vidio, ali sam siguran da će hrvatska policija provesti sve istražne radnje kako bi se vidjela utemeljenost optužbi i kako bi se s jedne strane skinule te optužbe - jer vidite da se one ponavljaju koliko god ih mi demantirali - a s druge strane ih istražujemo i zbog MUP-a i RH. Vidjet ćemo što je konkretni sadržaj najnovijih optužbi", zaključio je ministar.

Foto:N1
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!