Iz SDP-a lobiraju za SNSD-ovu kandidatkinju za načelnicu Bosanskog Petrovca

Mile Atlagić

Iz SDP-a lobiraju za SNSD-ovu kandidatkinju za načelnicu Bosanskog Petrovca

Objavljeno na dan 17.02.2019 - 10:57 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Mile Atlagić, zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i "veliko pojačanje" ove stranke iz Krajine, ovih dana ima pune ruke posla. Izborna kampanja traje, ona za prijevremene izbore u nekoliko bh. općina, a Atlagić je svoj zadatak shvatio ozbiljno. Ovih dana intenzivno lobira za SNSD-ovu kandidatkinju za načelnicu Bosanskog Petrovca Eminu Mešić.

Atlagiću su se dvije, deklarativo ljevičarske, socijaldemokratske stranke pomiješale u glavi, Socijaldemokratska partija BiH i Savez nezavisnih socijaldemokrata - Milorad Dodik. Za neupućene, Atlagić je u SDP kao veliko pojačanje "progresivne" struje te stranke na čelu sa Nerminom Nikšićem došao iz Dodikovog SNSD-a.

Po dolasku u SDP, Nikšić i ekipa koja "ne želi u koaliciju sa nacionalnim strankama" (ili kako su SDP i BH blok precizirali - SNSD, HDZ i SDA) stavili su ga na visoko četvrto mjesto na listi za Parlament FBiH iz Izborne jedinice 1 na Općim izborima 2018. Tako je od oktobarskih izbora Atlagić zvanično SDP-ov zastupnik u Parlamentu Federacije.

Dok je formalno bio Dodikov, a neformalno mu je po svemu sudeći i dalje odan, obnašao je funkciju predsjednika Regionalnog odbora SNSD-a. Ranije se u medijima spominjao i kao predsjednik Saveza srpskih zavičajnih udruženja "Zavičaj". Slovi i za čovjeka koji je blizak ministru unutrašnjih poslova RS-a Draganu Lukaču.

Inače, SDP ima i svog kandidata za načelnika Bosanskog Petrovca, a to je Ermin Hajder, koji je i ranije obavljao funkciju načelnika ove općine. Izabran je kao kadar Naše stranke da bi potom prešao u SDP. Protiv Hajdera je prije nekoliko dana potvrđena optužnica na sudu u Bihaću, a na teret mu se stavljaju malverzacije iz vremena kad je bio načelnik, o čemu će sud dati posljednju riječ.

Atlagić ipak ne lobira za stranačkog druga, nego za kandidatkinju formalno bivše partije, pa tako Hajderu nije preostalo ništa drugo nego da na društvenim mrežama upozorava Atlagića da se "opismeni".  To će, bar po onome što se može zaključiti iz Atlagićevih postova na Facebooku, biti nemoguća misija.

Šta će u SDP-ovoj Centrali poduzeti u vezi s Atlagićem, ostaje da se vidi. Podsjećamo, Hamdija Lipovača je pred sjednicu Glavnog odbora SDP-a na Facebooku objavio kako nije dobio materijale i poziv za sjednicu, iako je član GOSDP-a, a u telefonskom razgovoru mu je rečeno da više nije ni član partije. Drugovi su ga izbacili, kako se pretpostavlja, jer je na oktobarskim izborima podržavao Fahrudina Radončića, u utrci za Predsjedništvo BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!