Iz Tužilaštva BiH potvrđeno da je uhapšen Osman Mehmedagić, objavili za koja djela se tereti

DIREKTOR OSA-E

Iz Tužilaštva BiH potvrđeno da je uhapšen Osman Mehmedagić, objavili za koja djela se tereti

Objavljeno na dan 14.07.2021 - 08:07 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Iz Tužilaštva BiH potvrđeno je da je jutros uhapšen direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić.

"Po nalogu Tužilaštva BVH lišen je slobode osumnjičeni Osman Mehmedagić. Lišenje slobode realizirali su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo", naveli su iz Tužilaštva BiH.
Kako je rečeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

"Postupajući tužilac koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu, te će tokom dana narediti dalje aktivnosti u predmetu", navedeno je iz Tužilaštva.Iz MUP-a KS saopćeno je da se su, postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode "O.M. iz Sarajeva" i da se on nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi.

"U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo", navedeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e. Predmet ispitivanja su i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!