Iz Visokog kreće najtužnija kolona: U Potočarima će u subotu smiraj naći devet žrtava

GODIŠNJICA GENOCIDA

Iz Visokog kreće najtužnija kolona: U Potočarima će u subotu smiraj naći devet žrtava

Objavljeno na dan 09.07.2020 - 08:01 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Kolona s posmrtnim ostacima žrtava genocida 1995. godine danas će krenuti iz Visokog prema Potočarima. Tri kombija prevest će devet tijela koja će ovog jula pronaći smiraj u Memorijalnom centru u Potočarima. 

Gradska groblja Visoko od 2003. godine učestvuju u organizaciji prijevoza i ukopa žrtava genocida u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima. 

U prvim godinama organizacije kolektivnih dženaza više od 700 tijela prevozila su po tri kamiona, a ove godine će to biti najtužnija kolona.

Ove godine kolona kreće iz Visokog u 10 sati s prigodnim vjerskim programom, a nastavlja svoj put ka Ilijašu, Vogošći, te Predsjedništvu BiH u Sarajevu. 

Od Predsjedništva BiH kolona preko Romanije ide ka Potočarima, a dženaza će biti redukovana, dok prevoza autobusima neće biti.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine biće ukopani: Sead (Huso) Hasanović rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro ( Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

 

FOTO: VISOKO.CO.BA
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!