VIDEO - Izetbegović demantovao Čovića: BiH će o Kosovu odlučiti samostalno

Vučić se nasmijao

VIDEO - Izetbegović demantovao Čovića: BiH će o Kosovu odlučiti samostalno

Objavljeno na dan 06.12.2017 - 17:56 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović demantovao je u toku zajedničke konferencije za medije s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem navode koje je nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izetbegović se obratio javnosti nakon što je Vučić kazao da mu je Čović jasno poručio kako je stav Predsjedništva BiH da slijedi politiku Srbije u vezi s priznavanjem Kosova.

On je rekao da će se stavovi BiH donositi u Sarajevu i da će ih donositi članovi Predsjedništva BiH, odnosno da se vanjska politika naše zemlje neće kreirati u Beogradu. Istakao je da će itekako biti uzeti u obzir stavovi susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i Hrvatskom".

"Zamolio sam Čovića da to iznese kao vlastiti stav, a ne stav članova Predsjedništva BiH. Moj stav je da se politika vodi u BiH, uzimajući u obzir i stavove susjeda", rekao je Izetbegović.

Na dijametralne izjave članova Predsjedništva BiH predsjednik Srbije samo se nasmijao dodavši kako "ovako izgleda sve", počevši od pregovora o granici.

"E ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam to izgleda i o Kosovu, i o granicama", rekao je Vučić.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!