Izetbegović: Nemojte kriviti dvojac jer je nešto riješio, stranci nas požuruju

SASTANAK S KVINTOM

Izetbegović: Nemojte kriviti dvojac jer je nešto riješio, stranci nas požuruju

Objavljeno na dan 09.07.2020 - 06:48 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon sastanka ambasadora Kvinte i EU sa rukovodstvima oba doma Parlamenta BiH sastanak je prokomentarisao dopredsjedavajući Doma naroda Bakir Izetbegović, kao i druge aktuelne teme.

On je kazao da strani ambasadori požuruju vlasti u vezi s Mišljenjem Evropske komisije i 14 prioriteta koji su postavljeni pred BiH.

"Požuruju nas, naravno. Ono što ja očekujem, kada je u pitanju 14 prioriteta, jeste konačno aktivniji pristup Vijeća ministara jer je Dom naroda na kraju tog proceduralnog puta. Očekujem da Vijeće ministara i Predstavnički dom ubrzanije rade, da se sustiže zastoj koji traje već skoro dvije godine", kazao je.

Na pitanje kako komentariše nesmotrenu izjavu Nebojše Radmanovića koji je sinoć kazao da ne želi namjerno zakazati sjednicu, Izetbegović je odgovorio da treba pitati Radmanovića, ali da se vjerovatno radilo o nekoj šali.

Što se tiče izbora direktora OSA-e, Izetbegović smatra da je Osman Mehmedagić bio dobar direktor i da je OSA imala jako dobar rezultat u njegovom mandatu.
"Treba imati jak razlog da mijenjamo čovjeka. Očekujem da se stvar oko diplome rasčisti i da on nastavi raditi dobar posao", dodao je.

Liderima SDA, SNSD-a i HDZ-a se zamjera što su njihov dogovor čekali državni parlamentarci kako bi nastavili s radom i donošenjem odluka jer se postavlja pitanje kakva je onda uloga Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

"A zašto su 42 zastupnika čekala da se dvojac dogovori? Nisu trebali da čekaju, trebali su to da riješe. Ali nemojte da je kriv dvojac jer je nešto riješio. Mi smo ipak na kraju nešto riješili", odgovorio je.

Izetbegović je izjavu Dragana Čovića da je "Uprava za indirektno oporezivanje BiH hrvatska i da će takva ostati", prokomentarisao sljedećim riječima:

"Mislim da je u nekoj emociji dao izjavu, možda nije dobro da ja komentariam kolege. Po meni je to nespretna izjava jer u ovoj zemlji ne bi trebalo da bude hrvatskih pošta, hrvatskih šuma, a kamoli UIO. Ali to vidite s gospodinom Čovićem", poručio je.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!