Izetbegović u posjeti Bihaćkom muftijstvu

USK

Izetbegović u posjeti Bihaćkom muftijstvu

Objavljeno na dan 21.08.2021 - 16:26 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:Fena


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas se u okviru posjete Unsko-sanskom kantonu (USK) sastao sa bihaćkim muftijom Mehmedom ef. Kudićem.

-Stranka demokratske akcije je politička stranka koja je, između ostalog, zainteresirana za očuvanje identiteta bošnjačkog naroda, a naravno tu je jedan od najbitnijih segmenata vjera, odnosno islam. Mi smo uvijek zainteresirani za opstanak i unapređenje naše vjere, kao i za najbolju moguću saradnju sa Islamskom zajednicom u BiH. Razgovarali smo o Islamskoj zajednici u Krajini, njenim projektima koje vlast treba podržati, kako i o aktuelnom stanju i dešavanjima – izjavio je Izetbegović.

Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posjete, koja je, kako je rekao, najbolji pokazatelj kvalitetne saradnje i zajedničkog angažmana na unapređenju cjelokupnog života građana USK.

– Logično je da nam u Bihaćkom muftijstvu mnogo znači podrška državnog političkog vrha, pa smo danas naglasak stavili na saradnju i mogućnost realizacije nekih naših projekata u bliskoj budućnosti. Također, razgovarali smo i o svemu onome što je potrebno građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona, odnosno našeg muftijstva – riječi su Mehmeda ef. Kudića.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!