Izmještanje migranata pronađenih u napuštenim objektima na području grada Bihaća u privremeni prihvatni centar Lipa

USK

Izmještanje migranata pronađenih u napuštenim objektima na području grada Bihaća u privremeni prihvatni centar Lipa

Objavljeno na dan 30.09.2021 - 16:23 | Izvor: USKinfo.ba | Foto:SPS BiH/ Ilustracija


U jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata na lokaciji Mirne sedre u naselju Bakšaiš i lokaciji Tehnopeka u naselju Jezero Privilica, u privremeni prihvatni centar Lipa. 

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a USK-a, PS Bihać,  izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na navedenimj lokacijama, gdje su zatekli 47 lica, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana. Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te obezbjeđeni: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji  sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona, saopćeno je iz SPS-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!