Izvještaj Štaba Civilne zaštite u Bihaću: Situacija je za sada normalna!

Bihać, 08.04. 2020. godine

Izvještaj Štaba Civilne zaštite u Bihaću: Situacija je za sada normalna!

Objavljeno na dan 08.04.2020 - 13:50 | Izvor: USKinfo.ba |


Prema izvještaju Štaba Civilne zaštite, situacija na području grada Bihaća je za sada normalna. Vrši se redovan odvoz smeća, vodosnadbijevanje i snadbijevanje električnom energijom se odvija bez poteškoća i prekida.

Kako navode iz ovog Štaba, u protekla 24 sata su evidentirana tri narušavanja javnog reda i mira. Vatrogasna jedinica Bihać imala je intervenciju u naselju Zavalje gdje je gorjela trava i nisko raslinje, dok su u toku dana vršili dezinfekciju i sapiranje mjesnih zajednica Ružica (Grabeška, Čekrlije i Vinica), Sokolac, Jezero-Privilica, Čavkići-Mujadžići i Golubić.

JP Veterinarska stanica d.o.o. Bihać vršila je dezinfekciju objekata na području grada Bihaća, i to zgradu Gradske uprave, dom Vatrogasne jedinice, Kantonalni sud, Općinski sud, kuće SPŽZ Kamenica, Kantonalno tužilaštvo, ulice Hasana Kjafije Pruščaka, Mehmed paše Sokolovića, Murat bega Ibrahimpašića, mostove (gradski most, pasarela, mostovi na gradskoj otoci, gradski park, Ozimice I), prevozna sredstva (vozila za dostavu, kamioni, kombi vozila), Mikrofin, Vakufska banka, migrantski kamp Bira i prostor oko njega.

JKP "Komrad" d.o.o. vršio je sapiranje i dezinfekciju u ulicama Jablanska, Brčanska, 502. Viteške brigade i u MZ Orljani-Ribić.

Što se tiče bihaćkog Doma zdravlja, izolatorij je opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta.

"Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 405 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer su poslali 18 uzoraka u Sarajevo na testiranje", ističu iz Štaba Civilne zaštite Grada Bihaća.

Pojačanu dezinfekciju naselja Ozimice 1 i Ozmice 2 su radile privatne firme GTO d.o.o. (ukupno 22 zgrade), JU Stanouprava d.o.o. (ukupno 22 zgrade) i Zijo i sin d.o.o. (ukupno 12 zgrada).
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!