Jačati Fondaciju za pravnu pomoć, kako bi bio sačuvan obraz boraca i ugled Armije RBiH

SASTANCI

Jačati Fondaciju za pravnu pomoć, kako bi bio sačuvan obraz boraca i ugled Armije RBiH

Objavljeno na dan 06.04.2016 - 14:32 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević primio je predstavnike jedinice za specijalnu namjenu 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine s kojima je bio i premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević, prenosi novinska agencija Patria.

Bivši specijalci 5. Korpusa su zahvalili ministru Bukvareviću na dosadašnjem radu i zalaganju za boračku populaciju i dali mu podršku u radu i projektima koje planira realizovati.

Saračević je istakao da nije došao kao premijer USK, već kao saborac i pripadnik jedinice sa specijalna dejstva, kao i da ministra Bukvarevića smatraju svojim suborcem.

Iskazavši iskreno poštovanje prema krajiškim borcima - gazijama 5. Korpusa i njihovoj borbi u Bosanskoj Krajini, ministar Bukvarević je naglasio da se borba za Bosnu i Hercegovinu nastavlja i danas, ali na drugi način.

Sada su između ostalog, prema riječima Bukvarevića prioriteti na planu zapošljavanja i samozapošljavanja boračke populacije i jačanje Fondacije za pravnu pomoć, kako bi bio sačuvan obraz boraca i ugled Armije RBiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!