Jedan od osnivača HDZ-a predlaže napad Hrvatske na BiH

HRVATSKA

Jedan od osnivača HDZ-a predlaže napad Hrvatske na BiH

Objavljeno na dan 25.06.2020 - 06:43 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Hrvoje Hitrec u tekstu “Opet Zagreb izgleda tužno” objavljenom na radikalno desnom portal Projekt Velebit tvrdi kako Pelješki most nije trebalo graditi, već da je Neum trebalo integrisati u Hrvatsku.

Pri tome tvrdi kako bi “Putin to riješio za jedno popodne”, aludirajući pritom na Putinovo pripajanje Ukrajine, odnosno zauzimanje Krimskog poluotoka od strane ruskih snaga 2014. godine.

“Opet Zagreb izgleda tužno, iz drugih razloga, kažu da novaca za saniranje šteta treba koliko i za dvadeset i dva Pelješka mosta. Vjerovatno, ali kog će nam vraga toliko peljeških mostova, pa i ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom.

Je li se mogla izbjeći njegova gradnja?

Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrisati. Putin bi to riješio za jedno popodne”, piše Hitrec.

U ostatku kolumne Hitrec, poznat kao autor popularnih Smogovaca, bavi se potresom u Zagrebu, književnicima u Srbiji i Hrvatskoj, zločinima nad Hrvatima u BiH tokom prošlog rata i još ponekom temom.

Inače, Hitrec je bio jedan od osnivača HDZ-a i učestvovao je na osnivačkoj skupštini u baraci na Jarunu 17. juna 1989. godine. Stranka je službeno upisana u registar političkih stranaka 5. februara 1990. godine, piše Index.hr.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!