Jeremić: Neredi i nasilje koji su viđeni proteklog vikenda u Beogradu nisu ništa naspram onoga što će uslijediti

Najavljeno blokiranje saobraćajnica

Jeremić: Neredi i nasilje koji su viđeni proteklog vikenda u Beogradu nisu ništa naspram onoga što će uslijediti

Objavljeno na dan 19.03.2019 - 14:30 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Vuk Jeremić, jedan od lidera Saveza za Srbiju, gostujući u jednoj emisiji, istakao je da svi oni neredi i nasilje koji su viđeni proteklog vikenda u Beogradu nisu ništa naspram onoga što će uslijediti, prenosi Blic.

Najavio je blokiranje saobraćajnica, mnogih institucija, priželjkuje eskalaciju studentskih protesta, ali i blokadu nastave.

- Ovo nije posljednji nivo, bit će i narednih nivoa. Ja bih volio da se Aleksandar Vučić sutra ujutru probudi i kaže da će se drugačije postaviti. Mislim da to nije vjerovatno. Zbog toga mislim da će ovi protesti prelaziti na sve viši nivo koji će u jednom trenutku početi podrazumijevati razne forme građanske neposlušnosti, poput blokiranja saobraćajnica, institucija, prekida nastave na univerzitetima. Ne bih da saopćavam režimu šta sve planiramo. Možda će se sve to dogoditi i prije 13. aprila - ističe Jeremić.

Podsjetimo, protesti u režiji Boška Obradovića, tajkuna Đilasa i Jeremića prešli su u domen nasilja kada su demonstranti u subotu upali u zgradu RTS-a, gdje su vrijeđali i napadali novinare zato što im se ne sviđa njihov način izvještavanja. Intervenirala je policija, izbacila huligane, a nekoliko ih je uhapšeno.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!