Jesmo li toliko moralno pali? Pogledajte u kakvim uslovima borave žene i djeca migranti u Velečevu kod Ključa (FOTO)

Migrantska kriza

Jesmo li toliko moralno pali? Pogledajte u kakvim uslovima borave žene i djeca migranti u Velečevu kod Ključa (FOTO)

Objavljeno na dan 29.07.2019 - 15:45 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Migrantska kriza u BiH je, čini se, na vrhuncu. Osim što svakodnevno u našu zemlju stigne nekoliko stotina migranata, u pojedinim dijelovima situacija je krajnje alarmantna, kako za lokalno stanovništvo, tako i za migrante.

Posebno je teško u Unsko-sanskom kantonu, koji snosi i najveći teret migrantske krize u BiH.

Jedna od volonterki koja pomaže migrantima u Velečevu kod Ključa uputila je na Facebooku dramatičan apel za pomoć ovim ljudima, koji ove dane provode u nehumanim uvjetima.

Njen status prenosimo u cijelosti:

- Vidim da je većini mrsko što migranti i izbjeglice dolaze, razumijem da se naša država ne brine o vlastitimn građanima, da smo svi u problemima, ali je činjenica i da ovdje borave ljudi, djeca, žene, trudnice, povrijeđeni, bolesni... Pa, nismo, valjda, toliko hladni postali da nam je svejedno šta se dešava! Zašto se ovo ovoliko ignorira? Dođite da osjetite smrad izmeta koji se širi, jer se nužda vrši okolo! Znate li šta to znači? Može li naša vlast uraditi bilo šta kako treba? Pa, zar smo toliko moralno pali da je bitno samo kako je nama, a to što je u komšije večera jedna pašteta (mislim na domaće stanovništvo), nikome nije važno!

Pa, do kad više bosanski narod da trpi javašluk i da, uz sve naše probleme, gledamo i izbjeglice i migrante kao zadnji otpad! Pa, zar nije dosta više ovih nesposobnih poteza da se ova država uvede u red! A može se uvesti u red, može!!! - napisala je volonterka Crvenog križa.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!