Johann Sattler i EU zaprijetili Ružniću zbog pokušaja zatvaranja centra BIRA i prebacivanja migranata na Lipu

Pismo upućeno Radončiću i Ružniću

Johann Sattler i EU zaprijetili Ružniću zbog pokušaja zatvaranja centra BIRA i prebacivanja migranata na Lipu

Objavljeno na dan 20.05.2020 - 19:21 | Izvor: USKinfo.ba |


Johann Sattler i Europska unija zaprijetili su Fahrudinu Radončiću, ministru sigurnosti BiH i premijeru Unsko - sanskog kantona, Mustafi Ružniću zbog migranata.

Portal USKinfo.ba je došao u posjed dokumenta koji dokazuje kako Johann Sattler, specijalni predstavnik Evropske unije u BiH, nije zadovoljan načinom i općenito prebacivanjem migranata u novoizgrađeni kamp Lipa kod Bihaća.

Zahtjev za hitno postupanje upućen Ministarstvu sigurnosti BiH

Migranti - Zahtjev

Nakon što je Operativna grupa za upravljanje migracijama donijela zaključke koji se odnose na izmještanje maloljetnih migranata sa područja Unsko-sanskog kantona, te drugih mjera i radnji, uslijedilo je pismo ambasadora EU.

Pismo ambasadora - Johann Sattler

Johann Sattler "upozorio" je vlasti u BiH, tačnije ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića i premijera USK-a Mustafu Ružnića. Portal USKinfo.ba je u posjedu ovog pisma u kojem se, najkraće rečeno, traži da se zaustavi prebacivanje migranata u kamp Lipa jer je kapacitet popunjen, ali i da se odustane od izmještanja migranata iz centra BIRA. U pismu stoji i koje su posljedice ukoliko se to ne desi.

Pismo ambasadora - Johann Sattler

Kako stvari stoje trenutno, konačnu odluku o zatvaranju centra može donijeti Ministarstvo sigurnosti BiH. Dakle, u ovom trenutku, sudbina kampa BIRA je u rukama ministra sigurnosti BiH, Fahrudina Radončića.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!