Još traje istraga u vezi sa sinoćnjim incidentom na lokalitetu Lipa

ZBOG VELIKIH NEREDA

Još traje istraga u vezi sa sinoćnjim incidentom na lokalitetu Lipa

Objavljeno na dan 30.06.2021 - 13:37 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Fena


Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić potvrdio je kako je u toku opsežna kriminalistička istraga uzroka i okolnosti sinoćnjeg incidenta u Privremenom šatorskom naselju Lipa, kada je pronađeno beživotno tijelo jednog od korisnika usluga centra.

"Najvjerovatnije je došlo do samoubistva, što je onda izazvalo manje nerede između migranata koji borave u privremenom šatorskom naselju i policijskih službenika zaduženih za osiguravanje reda i mira na ovom lokalitetu. Pravovremenom i adekvatnom reakcijom policije stanje je brzo stavljeno pod kontrolu. Već današnji dan u kampu protiče potpuno mirno, dok policijski službenici provode opsežnu kriminalističku istragu. Nakon završetka tih radnji imat ćemo i više informacija o kompletnom događaju, odnosno uzrocima i okolnostima. Također, na osnovu svih saznanja i informacija moći ćemo konkretno reći da li se radi o samoubistvu ili ubistvu stradalog", kazao je ministar Kljajić.
VIDEO
Potvrđeno je i kako trenutno u šatorskom naselju na lokalitetu Lipa boravi oko 750 migranata, pretežno muškaraca - samaca kojima su u posljednje vrijeme u potpunosti osigurani dostojanstveni životni uslovi.

Ministar Kljajić naglasio je i potrebu brzog rješavanja statusa i uloge Uprave policije USK u ovom kampu, s obzirom na nepostojanje nikakvog sporazuma o njihovom angažmanu, te nemogućnosti naknade zbog ogromne potrošnje svih resursa prilikom svakodnevnog djelovanja u naselju Lipa kod Bihaća.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!