Jovan i Vaso na otvaranju Aladže u Foči: Džamije nikome ne smetaju

SJAJNA PORUKA IZ FOČE

Jovan i Vaso na otvaranju Aladže u Foči: Džamije nikome ne smetaju

Objavljeno na dan 05.05.2019 - 12:28 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Oko 10.000 vjernika boravilo je danas u i oko harema Aladža džamije u Foči. Otvaranje ovog obnovljenog vjerskog objekta proteklo je bez ijednog incidenta.

Sve su to mirno iz obližnjeg ugostiteljskog objekta posmatrali Fočaci – Jovan i Vaso. Kažu ponosni su na današnji događaj u njihovom gradu. Slušali su poruke govornika i pozdravili govor načelnika Radisava Mašića.

– Mislim da je pozitivna stvar što se džamija napravila. Džamije i crkveni objekti ne bi trebali smetati nikome i nigdje. Ako ne poštuješ tuđu vjeru ne poštuješ ni svoju, to je neka moja percepcija i moje viđenje – kazao je za “Dnevni avaz” Vaso Blagijević iz Foče.

Njegov sugrađanin Jovan Đurović kaže da mu je žao što u Foči nema mnogo muslimana.

– Komšije se nisu vratile, pa je neobično, ali neka džamije, šteta samo što nema ovoliko ljudi da stalno ide da se moli – kazao je Đurović.

Ovaj rođeni Fočak priča kako je “provirivao u Aladžu ok je građena”, te ističe kako čeka dok se vjernici raziđu pa će pogledati i kako izgleda sada kada je potpuno obnovljena i otvorena.

– Počinje ramazan, sutra je i teravija. Bože zdravlja i slobode. Bez slobode nema života – kazao je Jovan.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!