JP Elektroprivreda BiH će graditi drugu traku mosta prema Brekovici, 500 hiljada KM na računu, čeka se još 200 000

Uskoro normalnije odvijanje saobraćaja na ovoj dionici

JP Elektroprivreda BiH će graditi drugu traku mosta prema Brekovici, 500 hiljada KM na računu, čeka se još 200 000

Objavljeno na dan 22.03.2016 - 11:39 | Izvor: USKinfo.ba |


U sklopu posjete gradu Bihać , Bajazit Jašarević, direktor JP Elektroprivreda BiH, zajedno sa Emdžadom Galijaševićem, gradonačelnikom Bihaća, kantonalnim premijerom i federalnim ministrom poljoprivrede, posjetio je HE Kostela i most koji spaja ovu centralu i u naselja Kostela i Brekovica sa ostatkom grada.

Naime, Grad Bihać i JP Elektroprivreda BiH , prošle godine potpisali su Program prijateljskog okruženja zahvaljujućio kojem će se raditi rekonstrukcija mosta u naselju Brekovica. Riječ je o programu zahvaljujući kojem je gradska uprava Bihaća dobila sredstva u iznosu od 500.000 KM od Elektroprivrede BiH, uz obećanje za dodatnih 200.000 KM, za izgradnju novog mosta u Brekovici čime će biti omogućeno normalno odvijanje saobraćaja prema jednoj od najvećih mjesnih zajednica u gradu Bihaću.

Most prema Brekovici i ovoj hidrocentrali napravljen je prije mnogo godina i ne omogućava dvosmjerno odvijanje saobraćaja i evo JP Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija odlučila je izdvojiti značajna sredstva da se napravi još jedna traka na mostu. Pored sredstava za most, grad Bihać dobio je još 500.000 KM putem Federalne direkcije za ceste zahvaljujući kojom ćemo riješiti raskrsnicu kod mosta i na taj način zaokružiti projekat oko i na mostu Brekovica „- kazao je gradonačelnik Galijašević, zahvalivši se menadžmentu Elektroprivrede BiH na društvenoj odgovornosti i podršci lokalnoj zajednici.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!