JP ''RTV USK'' danas bez programa na TV-u i Radiju zbog požara na električnim instalacijama!

U toku su popravci na instalacijama

JP ''RTV USK'' danas bez programa na TV-u i Radiju zbog požara na električnim instalacijama!

Objavljeno na dan 17.01.2020 - 18:05 | Izvor: USKinfo.ba | Foto: RTV USK


Manji požar izbio je jutros u prijepodnevnim satima u zgradi Javnog preduzeća Radio - televizije Unsko-sanskog kantona.

Sudeći prema fotografijama, u požaru je u potpunosti izgorio dio kablova i osigurača elektro instalacije koju koristi "RTVUSK" pa je zbog toga došlo do potpunog prekida u snadbijevanju radijskim i televizijskim signalom.

Prvu informaciju o ovom događaju je putem socijalnih mreža objavila PR služba RTVUSK, a nakon što se situacija koliko toliko stabilizirala uspjeli smo stupiti u kontakt sa izvršnom direktoricom Anelom Halilagić koja nam je objasnila u kratkim crtama u kakvoj su trenutno situaciji i šta se zapravo desilo.

"Jutros oko 9 sati je sve počelo nakon što smo održali Kolegij. Osjetio se dim na gornjem spratu objekta i odmah smo uvidjeli da nešto nije u redu. Nastojali smo da reagujemo brzo i pozvali smo sve službe kako ne bi došlo do proširenja požara. Pretpostavljamo da je uzrok zapaljenja stara i dotrajala elektro instalacija u samom objektu, ali još uvijek to ne možemo sa sigurnošću potvrditi.

RTV USK - POŽAR

Radnici Elektro-distribucije su isključili struju u dijelu objekta koji koristi RTV USK, zbog čega danas nismo bili u mogućnosti emitovati program ni na TV-u, niti na Radiju, ali mi smo angažirali firmu koja se bavi ovakvim poslovima kako bi čim prije popravili instalacije. Još uvijek su na terenu i pretpostavljam da će se do jutra sve riješiti, te da ćemo sutra početi sa normalnim radom", kazala je za USKinfo.ba Anela Halilagić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!