Jusko: Stabilizovanje naplate RTV takse je jedino rješenje za javni servis

Ključ je u zakonu

Jusko: Stabilizovanje naplate RTV takse je jedino rješenje za javni servis

Objavljeno na dan 13.06.2017 - 11:17 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko, jedan od učesnika panela na dvodnevnoj konferenciji o spašavanju nacionalnog radiotelevizijskog servisa naše zemlje, poručio je da je ministarstvo koje predvodi spremno pomoći u onome što je u okviru njihovih nadležnosti.

"Volio bih da je ova konferencija obilježena time kako smo spasili javni servis, ali svjesni smo da je ovo tačka sa koje nema povratka. Opredjeljenje Ministarstva je od početka jasno, mi smo partneri BHRT-a, u potpunosti se stavljamo na raspolaganje i budite uvjereni da se ovo ministarstvo pitalo, da mi možemo predložiti neka rješenja, ona bi već davno bila na stolu", poručio je Jusko u zgradi BHRT-a.

Dodao je da očekuje da se što prije počne sa revizijom postojećeg zakona.

"Ovo ministarstvo je donijelo određene odluke kojima je data finansijska podrška javnom servisu, ali to je samo gašenje požara. Promjena zakona i donošenje rješenja kojima će se stabilizirati naplata RTV takse je jedini mogući način da se riješi ovaj problem i ja očekujem da će zaključci s ove konferencije biti takvi da će nam dati mogućnost da odmah krenemo sa radom. Naše ministarstvo je bilo spremno već prije nekoliko mjeseci. Mi smo partneri ovoga projekta i želimo biti dio rješenja, a ne dio problema", istakao je Jusko u izjavi medijima.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!