Kad Mirsad popije, Hitna ne miruje: Kupili ga s afalta, ušivali, vadili iz Miljacke...

!

Kad Mirsad popije, Hitna ne miruje: Kupili ga s afalta, ušivali, vadili iz Miljacke...

Objavljeno na dan 28.06.2019 - 14:07 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Prenijeli smo da je 25. juna  nepoznati muškarac, koji je bio u alkoholiziranom stanju, pao u Miljacku nakon što je, kako su naveli, zaspao sjedeći na zidu korita rijeke u blizini tramvajske stanice na Skenderiji!?

Odmah po dojavi o ovom slučaju na teren je izašla policija i jedna ekipa hitne pomoći.

Muškarac je, srećom, izvučen iz rijeke i prebačen je na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu kako bi mu se ukazala pomoć.

No, kako Radiosarajevo.ba saznaje, to je tog dana bila treća intervencija Hitne pomoći zbog istog čovjeka! 

Riječ je o 67-godišnjem Mirsadu koji je u utorak baš odlučio "zadeverati " i policiju i Hitnu pomoć.

Najprije je, saznajemo, Mirsad u pijanom stanju pao ispred kafane na Autobusnom kolodvoru Ilidža (poznati Terminalu), gdje je razbio glavu iz ozbiljno se ozlijedio.

Kako je uobičajeno u tim situacijama, morala je intervenirati i policija i ekipa Hitne pomoći Sarajevo, te povrijeđeni čovjek prebačen na sarajevski CUM.

Međutim, dva do tri sada kasnije nakon što mu je pružena ljekarska pomoć, Hitna pomoć i policija su ponovo pozvani.

Ovaj put iz "Sara Centra", opet na Ilidži. Kada su stigli na mjesto događaja, policajci i medicinari bili su nemalo iznenađeni kada su ponovo pronašli Mirsada.

Noseći lozovaču, pao je i ponovo zadobio povrede! Samo ovaj put na drugoj strani glave.

Ekipe su ga ponovo medicinske zbrinule, no Mirsad nije odustajao te se njegova odiseja po sarajevskim kafanama i javnim mjestima nastavila dok nije završio u rijeci!

Sve je kažu podsjećalo na scene čuvenog filma "Ovo malo duše" legendarnog Ademira Kenovića kada "Latif nesreća" (Saša Petrović) uspije "popiti" i jabuke i otoman.

"Nema para, nema jabuka. Bog nas je prokleo", govorio je Latif dok su ga penjali na konjsku zapregu, sve uz pjesmu "Butum Tuzlu, opasala guja"...

Šalu nastranu, policajci i medicinski radnici na terenu kažu nam da bi bila sretna okolnost kada bi se osobe u pripitom stanju zadržavale ili na drugi način zbrinjavale do otrježnjenja. To bi, vele, umanjilo troškove državi, ali i omogućilo da se pomoć ukaže brojnim bolesnicima koji su tog dana čekali da našeg Mirsada po ko zna koji put pokupe sa sarajevskih ulica.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!