Kako RTRS razbacuje novac: Platforma 1.2 miliona, kamere i LED ekrani 1 milion, mikseta 250.000...

BiH

Kako RTRS razbacuje novac: Platforma 1.2 miliona, kamere i LED ekrani 1 milion, mikseta 250.000...

Objavljeno na dan 28.02.2019 - 13:24 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


U ovoj godini, samo za nabavku nove platforme za proizvodnju informativnog programa, Draško Milinović će baciti čak 1,2 miliona maraka!? Informativni program RTRS-a probio je dno, i nikakva platforma ne može rejting i žutilo, ali se postavlja pitanje kakva platforma može koštati čak 1,2 miliona, i kako će tako skupa igračka popraviti posrnuli rejting Javne kuće?

Na nabavku novih kamera, lanca i LED ekrana biće utrošen dodatni milion maraka, rasvjeta za studio 100 000, a nabavka audio-miksera za Radio Republike Srpske koštaće čak 250 000 maraka. Desetine hiljada maraka bacaju se na iznajmljivanje kamera, opreme, memorijskih kartica, šminku, opremanje studija…

Nabavka novih vozila vrijednih preko milion maraka, u dogovorenoj kombinaciji sa firmom iz (federalnog) Sarajeva, je poništena jer je račun RTRS-a prazan uprkos milionima koji se prebacuju iz budžeta i javnog sektora, je poništena ali će postupak uskoro biti obnovljen čim bude dovoljno novaca na računu.

Prošle godine u namještenoj kombinaciji, Milinović je direktnom pogodbom, bez objave obavještenja u javnosti, od firme „Euromodus“ iz Banjaluke kupio polovan kamion bez ikakve opreme, koji je plaćen čak 130 000 maraka. U Ugovoru se ne navodi o kom se tipu vozila radi, koliko je star, za koje je namjene je kupljen i zašto je preskupo plaćeno polovno vozilo?

Urednici RTRS-a plijene i otimaju stvari iz kuće sirotinji koja ne može da plati pretplatu, kako bi se bogatili i razbacivali milione na sumnjive javne nabavke. RTRS odavno nije javni servis svih građana Srpske, već partijska televizija i Javna kuća koja je u službi jednog čovjeka i jedne Partije. Milinović, Mihailović i njihovi satrapi vode snažnu prljavu kampanju protiv svih kritičara režima, a sa druge strane režim zauzvrat njima toleriše kriminal i niske porive, jer odrađuju prljavi posao.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!