Kalesija: Jovan Jezdić rušio i palio prvog dana Bajrama, nije ni dana proveo iza rešetaka

PROGLASIT ĆE GA NEURAČUNLJIVIM

Kalesija: Jovan Jezdić rušio i palio prvog dana Bajrama, nije ni dana proveo iza rešetaka

Objavljeno na dan 14.04.2016 - 10:24 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Ni sedam mjeseci od paljevine, uništavanja, krađe i skrnavljenja mezarja i spomenika u kalesijskim naseljima Gojčin i Jelovo Brdo prvog dana Bajram glavni osumnjičenik Jovan Jezdić iz Panura na području Osmaka nije iza rešetaka, prenosi novinska agencija Patria.

Jezdić navodno nije psihički stabilna ličnost i u više navrata je boravio na psihijatrijskom liječenju na Sokocu.

Podsjećanja radi tridesetčetverogodišnji Jovan Joco Jezdić je od ponoći pa do ranih jutarnjih sati 24.septembra 2015. godine u mjestima Jelovo Brdo i  Gojčin kod Kalesije skrnavio spomenike i mezarja, izazivao požare, oštetio autobus, šadrvan i iz tih objekata krao određene stvari.

Jezdić nije ni dana bio iza rešetaka, a odmah nakon što je izvršio pozamašan broj krivičnih djela, porodica ga je odvela u bolnicu na Sokocu, kako bi ga proglasili „neuračunljivim“ što bi pomoglo da i dalje bude na slobodi.

Inače Jezdić je ispred džamije u Jelovom Brdu zapalio i autobus prvog dana Bajrama, čime je izazvao paniku i strah kod vjernika, no ni od te optužnice nema ništa. Na svom Facebook profilu veličao je ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Iz Tužilaštva TK za Neon televizuju rečeno je da se uporedo sa sudskim procesom vodi i vanparnični postupak radi oduzimanja poslovne sposobnosti osumnjičenom, odnosno da mu se dodijeli staratelj, a pored toga izdata je i naredba da se obavi njegovo psihijatrijsko vještačenje.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!