Kantonalna uprava za inspekcijske poslove: Neradni dani subota, nedjelja i ponedjeljak - Vršimo pojačan nadzor

Obavijest

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove: Neradni dani subota, nedjelja i ponedjeljak - Vršimo pojačan nadzor

Objavljeno na dan 29.04.2021 - 11:39 | Izvor: USKinfo.ba |


Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona obaviještava javnost da je  Zakonom o praznicima (“Službeni list SFRJ” broj: 6/73), koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona (“Službeni list RBiH” broj: 2/92), odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom (“Službeni list RBiH” broj: 13/94), primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi maj međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana  (1. i  2. maja).

Istim Zakonom je propisano da, ukoliko jedan od dana u koje se slavi Prvi maj pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana. S obzirom da ove godine drugi dan praznika pada u nedjelju, to će neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine biti subota 1. maj, nedjelja 2. maj i ponedjeljak 3. maj 2021. godine.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, u skladu sa Planom i programom rada za ovu godinu i tokom predstojećih prvomajskih praznika  vršit će  pojačan inspekcijski nadzor, stoga pozivamo sve subjekte, odnosno pravna i fizička lica, da se pridržavaju važećih odluka o utvrđivanju radnog vremena donesenih od strane općinskih/gradskih organa.

Istovremeno, apelujemo na poslodavce kojima će 1. maj biti radni dan da poštuju odredbe  Zakona o radu F BiH, kao i da se pridržavaju svih obavezujućih  higijensko-epidemioloških  mjera jer će i one, zbog aktulene epidemiološke situacije, također  biti predmetom kontrola naših inspekcijskih timova, stoji u obavještenju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!