Kantonalni sud Bihać: Glavnom inspektoru uslovna kazna zbog primanja dara

USK

Kantonalni sud Bihać: Glavnom inspektoru uslovna kazna zbog primanja dara

Objavljeno na dan 15.05.2020 - 12:55 | Izvor: USKinfo.ba |


Kantonalni sud u Bihaću je odbio žalbe stranaka i potvrdio presudu Općinskog suda u Bosanskoj Krupi kojom je glavnom kantonalnom inspektoru za promet roba i usluga Šefiku Mršiću (1956. godište) iz Ključa izrečena uvjetna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine koja se neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo. 

Ovime je Mršić pravosnažno osuđen da je kao službena osoba u Federaciji primio dar da u okviru svoje funkcije ne učini što bi morao učiniti i da je na taj način počinio krivično djelo Primanje dara ili drugih oblika koristi.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je dokazalo da je osuđeni dana 20.3.2017. godine u Bosanskoj Otoci, u prostorijama zlatare, kao službena osoba Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK – glavni kantonalni inspektor za promet roba i usluga, od odgovorne osobe zlatare, primio dar u vidu jednog kompleta srebrnog žutog nakita u kojem se nalazio jedan par ženskih naušnica, lančić i privjesak kako ne bi izvršio službenu kontrolu obavljanja trgovine i obrta i sačinjavanje službenog zapisnika o ovim službenim radnjama, svjestan pri tome da nije smio primiti bilo kakav dar ili korist da ne učini u okviru svoje službene funkcije što bi morao učiniti u vidu provođenja inspekcijskog nadzora.

Presudom Kantonalnog suda u Bihaću predmet je pravosnažno okončan i protiv nje stranke nemaju pravo žalbe.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!