Kardinal Puljić: Svi trebamo voljeti i izgrađivati BiH

BiH

Kardinal Puljić: Svi trebamo voljeti i izgrađivati BiH

Objavljeno na dan 17.04.2017 - 12:56 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić poručio je danas u Sarajevu da Bosnu i Hercegovinu "treba voljeti i izgrađivati da se svi u njoj osjećaju sigurni i kod kuće“.

U obraćanju na prijemu povodom Uskrsa, Puljić je rekao da je "kao sin ove zemlje iskreno zabrinut nad tamnim oblacima beznađa koji pritišću mnoge ljude te ih vode u očaj sve dotle da dignu ruku na svoj vlastuti život".

- Posebno nas potresaju tragedije koje donosi zločin kada ljudi dignu ruke nad tuđim životima uzurpirajući ono što Bogu pripada: gospodariti tuđim životima – rekao je Puljić pored ostalog.

Dodao je da se mnogi "izjašnjavaju vjernicima, a ta vjera se niječe na svakom koraku kršeći osnovne Božje zapovijedi, te se uvuklo toliko nemorala, kriminala i korupcije".

- To je za nas učitelje vjere i morala veliki izazov da se složimo kako ozdravljati ovo javno mnijenje. Mi nemamo sredstava kao neki moćnici koji ubacuju sredstva u medijske kuće i njima sugeriraju čime će "hraniti javnost", a to je rasčovječenje u javnom mnijenju – naglasio je kardinal, naglasivši da bi "ljudski sudovi trebali dovesti do katarze, ali ako nema kajanja i ako se zločin brani onda nema izgradnje mira i pomirenja niti vraćanja povjerenja".

Prijemu su prisustvovali članovi Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predstavnici IZ-a u BiH, Srpske pravoslavne crkve i Jevrejske zajednice u BiH, te brojni predstavnici javnog i političkog života u BiH i diplomatskog kora,piše Faktor.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!