Klizište kod Bosanske Krupe uništilo cestu, poplavljeno 40 kuća!

POPLAVE

Klizište kod Bosanske Krupe uništilo cestu, poplavljeno 40 kuća!

Objavljeno na dan 14.05.2019 - 11:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Noć u Bosanskoj Krupi, u kojoj je pored Sanskog Mosta proglašeno vanredno stanje, također je bila bez sna za mnoge mještane, posebno za one uz Krušnicu, pritoku Une, koja se potpuno izlila i poplavila kuće, garaže, štale, hambare, obradive površine i polja.

Izlile su se i Svetinja, Bukovska rijeka i Baštra, a prema informacijama iz nadležnih općinskih službi Bosanske Krupe, najteža situacija je u naseljima Svetinja i Kajtezi gdje je poplavljeno više od 40 kuća. 

Vodostaj Une je jučer narastao za metar, oko 16 sati iznosio je 238 cm, dok je jutros oko 2 sata bio 254 cm, što je ispod kritičnog nivoa od 290 cm. Jutros je vodostaj Une u gradu 270 cm, a u Bosanskoj Otoci 290 cm. 

Ogroman problem su ovdje i četiri klizišta, a najkritičnije je ono na Crkvini gdje je saobraćaj potpuno prekinut i u Prvomajskoj ulici gdje se vozi jednom trakom. Sve ekipe i mehanizacija su na terenu, a osigurane su dovoljne zalihe vreća i pijeska. 

Angažovane su dodatno i privatne firme koje pomažu u razvoženju pijeska. Ekipe komunalnog preduzeća, vatrogasne jedinice i vatrogasna društva prate stanje u naseljima koja su najviše izložena poplavama, a to su Uzune, Mašići, Svetinja, Baštra, Voloder i Redžića ulica.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!