Ko je bio naučnik koji je istraživao koronu i zašto je ubijen?

Bing Liu

Ko je bio naučnik koji je istraživao koronu i zašto je ubijen?

Objavljeno na dan 07.05.2020 - 09:03 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Za sada nema pouzdanog odgovora na pitanje zašto je ubijen američki naučnik Bing Liu, koji je bio dio tima koji je istraživao novi koronavisu.

Iz policije tvrde da nemaju dokaze da je zločin povezan s njegovim poslom, ali ne mogu sa sigurnošću da tvrde ni da ima veze s njegovim privatnim životom.

"Nemamo nijedan dokaz da ovaj tragični događaj ima veze a njegovim poslom na Univerzitetu u Pittsburghu ili bilo kakvim poslom tamo, kao ni s trenutnom zdravstvenom krizom koja pogađa Sjedinjene Američke Države i svijet", navodi se u policijskom izvještaju.

Ranije je motiv ubistva doktora Binga Liua policija nazvala „dugotrajnim nesuglasicama s intimnim partnerom“. Međutim, nisu dali detaljnije objašnjenje ove tvrdnje.

Bing je bio na pragu vrlo važnih otkrića o shvatanju ćelijskih mehanizama infekcije COVID-19.

Podsjetimo, Bing Liu (37) je upucan više puta u svojoj kući. Profesor Liu pronađen je u subotu, a imao je rane od metaka na glavi, vratu, torzu i ekstremitetima, saopćeno je iz policije. 
"Kao asistent za istraživanje, Liu je radio na računskim modelima za proučavanje bioloških procesa. Radio je od kuće tokom pandemije i proučavao je virus", izjavio je njegov supervizor.

Zvaničnici su rekli da je u Liua pucao drugi muškarac koji ga je pogodio u glavu, vrat, trup i ekstremitete. Taj muškarac je kasnije identifikovan kao 46-godišnji Hao Gu i nakon ubistva je ušao u svoj automobil udaljen oko 100 metara i ubio se.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!