Marketing USKinfo.ba
Kobni let Airbus A320 kompanije Germanwings uzeo živote dvoje Krajišnika!

Na letu poginulo 150 osoba...

Kobni let Airbus A320 kompanije Germanwings uzeo živote dvoje Krajišnika!

Objavljeno na dan 25.03.2015 - 17:09 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Avaz.ba


Brojni prijatelji, rodbina u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, te poznanici i komšije porodice Smailagić šokirani su viješću o tragičnoj smrti Fehreta i Emire.

Vračajući se sa utakmice Barcelona - Real, ovaj bračni par je stradao sa više od 150 putnika kobnog leta njemačkog aviona Airbus 320.

Njihov dugogodišnji prijatelj Rasim Drinjaković s velikim bolom u glasu uspio je za Avaz progovoriti o svom drugu Braci, kako naziva Fehreta, i njegovoj suprugi, za koje kaže da su bili veliki borci kroz život. Družili su se više od 30 godina, još otkako je Fehret došao u Njemačku sa svojih 16 godina.

"Braco se dugo bavio fudbalom. Bio je trener u nekoliko klubova, a kada se prestao baviti tim poslom, osnovao je taksi firmu. Krenuo je sa dva vozila, a sad ih ima dosta više. Čak je i Emira u početku bila vozač taksija dok nisu napredovali", kazao je za Avaz potreseni Drinjaković.

Kako saznajemo, iza Fehreta i Emire je ostao 30-godišnji sin Deni, te još dvoje djece iz Fehretovog prvog braka.

"Uvijek su voljeli putovati. Bili su posvećeni porodičnom životu, a u posljednje vrijeme su imali dosta vremena za odmor i putovanja", priča Drinjaković.

Oboje su porijeklom iz Krajine, a u Njemačkoj su živjeli u gradu Neus.

Fehret je rođen u Banjoj Luci gdje je nedavno majci kupio stan. Emira je iz Bihaća, a većina njene porodice je smještena u Njemačkoj.

"Još ne mogu vjerovati šta se desilo. Željeli su potovati, a živote im je uzeo kobni let Airbus A320", kazao je Drinjaković.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!