Kobni let Airbus A320 kompanije Germanwings uzeo živote dvoje Krajišnika!

Na letu poginulo 150 osoba...

Kobni let Airbus A320 kompanije Germanwings uzeo živote dvoje Krajišnika!

Objavljeno na dan 25.03.2015 - 17:09 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Avaz.ba


Brojni prijatelji, rodbina u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, te poznanici i komšije porodice Smailagić šokirani su viješću o tragičnoj smrti Fehreta i Emire.

Vračajući se sa utakmice Barcelona - Real, ovaj bračni par je stradao sa više od 150 putnika kobnog leta njemačkog aviona Airbus 320.

Njihov dugogodišnji prijatelj Rasim Drinjaković s velikim bolom u glasu uspio je za Avaz progovoriti o svom drugu Braci, kako naziva Fehreta, i njegovoj suprugi, za koje kaže da su bili veliki borci kroz život. Družili su se više od 30 godina, još otkako je Fehret došao u Njemačku sa svojih 16 godina.

"Braco se dugo bavio fudbalom. Bio je trener u nekoliko klubova, a kada se prestao baviti tim poslom, osnovao je taksi firmu. Krenuo je sa dva vozila, a sad ih ima dosta više. Čak je i Emira u početku bila vozač taksija dok nisu napredovali", kazao je za Avaz potreseni Drinjaković.

Kako saznajemo, iza Fehreta i Emire je ostao 30-godišnji sin Deni, te još dvoje djece iz Fehretovog prvog braka.

"Uvijek su voljeli putovati. Bili su posvećeni porodičnom životu, a u posljednje vrijeme su imali dosta vremena za odmor i putovanja", priča Drinjaković.

Oboje su porijeklom iz Krajine, a u Njemačkoj su živjeli u gradu Neus.

Fehret je rođen u Banjoj Luci gdje je nedavno majci kupio stan. Emira je iz Bihaća, a većina njene porodice je smještena u Njemačkoj.

"Još ne mogu vjerovati šta se desilo. Željeli su potovati, a živote im je uzeo kobni let Airbus A320", kazao je Drinjaković.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!