Kod Ripča uhvaćen Sarajlija - Sa državljankom Srbije dovezao migrante na područje USK-a - Iz MUP-a za USKinfo.ba o detaljima

Potvrđeno iz MUP-a za USKinfo.ba

Kod Ripča uhvaćen Sarajlija - Sa državljankom Srbije dovezao migrante na područje USK-a - Iz MUP-a za USKinfo.ba o detaljima

Objavljeno na dan 29.03.2021 - 08:01 | Izvor: USKinfo.ba |


U subotu, u 17:40 sati na magistralnom putu M5, u naselju Ripač na ulazu u Bihać, policijska patrola je zaustavila i kontrolisala vozilo marke Alfa Romeo bh. registarskih oznaka, kojim je upravljala osoba rođena 1983. godine iz Sarajeva. Na mjestu suvozača, nalazila se ženska osoba rođena 2002. godine u mjestu Šabac (Republika Srbija), potvrdio je za USKinfo.ba Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije MUP-a USK-a.

Na zadnjem mjestu nalazile su se četiri osobe iz Afganistana. U razgovoru sa njima, policija je došla do saznanja da su migrante gore navedene dvije osobe dovezle iz Sarajeva na područje USK-a. Obaviješteno je Tužilaštvo BiH, a dežurna tužiteljica je slučaj okvalifikovala kao KD Krijumčarenje ljudi. Osobe su sprovedene u prostorije MUP-a gdje su ispitane u svojstvu osumnjičenih osoba, rekao je Šiljdedić.

Tužiteljica je naložila daljnji postupak u pravcu dokumentovanja i prikupljanja dokaza u vezi ovog krivičnog djela. Migranti su nakon ispitivanja prebačeni u kamp Lipa.

Istraga je u toku, potvrdio je Šiljdedić.

Foto: Arhiva USKinfo.ba


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!