Kolinda smijenila Mirjanu Hrgu s dužnosti savjetnice predsjednice Hrvatske

NAKON NEPUNE GODINE

Kolinda smijenila Mirjanu Hrgu s dužnosti savjetnice predsjednice Hrvatske

Objavljeno na dan 09.01.2020 - 07:17 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Trenutna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović razriješila je jučer dužnosti Mirjanu Hrgu koja je bila njena savjetnica za strateške politike, odnose sa Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske.

Kako piše Jutarnji.hr, bivša novinarka Mirjana Hrga postala je savjetnica na Pantovčaku 16. januara 2019. godine, a bila je javna tajna i to da se sa predsjednicom razišla još tokom ljeta, međutim, odluka da ode sa Pantovčaka je bila odgođena dok se ne završi kampanja i ne prođu izbori.

Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, doznajemo, razriješila je u srijedu dužnosti Mirjanu Hrgu, savjetnicu za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske.

S obzirom na to da je Hrga razriješena dužnosti osam dana prije nego je napunila godinu mandata kao savjetnica Grabar-Kitarović nema pravo kao državni dužnosnik na privilegiju šest mjeseci pune i šest mjeseci pola plaće. 

Trenutno ima pravo zatražiti punu plaću tri mjeseca i dodatno isto toliko mjeseci primati pola iznosa sve do početka ostvarivanja plaće po drugoj osnovi.

"To je bio dogovor između mene i predsjednice, kada završe izbori da ja odlazim i za mene je to završena priča", poručila je Hrga za Jutarnji.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!