KOLUMNA - Priče jednog leptira: ''S posla na posao..Pusa ujutro, pusa navečer. A sexa ima. Nije da ga nema''

Kad prestanu leptirići u braku?

KOLUMNA - Priče jednog leptira: ''S posla na posao..Pusa ujutro, pusa navečer. A sexa ima. Nije da ga nema''

Objavljeno na dan 04.02.2019 - 10:35 | Izvor: USKinfo.ba |


Kad prestanu leptirići u braku? I kako se to desi ? S posla na posao..Pusa ujutro, pusa navečer. A sexa ima. Nije da ga nema. Ima i razgovora..I milion tema za pričati. I milion obaveza za platiti. Ali leptirića nema.

Je li ovo ljubav sad što osjećam ? Je li to tako treba da bude ? Ne, to je  život. Kad leptirići nestanu ostaje tišina između mene i njega. Ogoljeni, bez maski stojimo jedno pored drugog i živimo. Ručak, mašina veša, negdje smo između dječije ekskurzije i kredita za stan. Gledamo se, nesvjesni da je prošlo godina braka. I znam kad je ljut i zna kad sam prazna. Zna kad mi se šuti i ništa me ne pita.

A divan je osjećaj bio dok smo otkrivali jedno drugo. Divne su svađe bezazene bile , a najbolja ljubljenja poslije. I oni leptirići i „ vidimo se kod sata u 20 h „ ! Pa ruku za ruku, šetanje besciljno, kupanja na Uni, izlasci s ekipom...I ono njegovo; moja zauvijek.  I u dobru i u zlu. 

Onda naravno dođu i zubići i pelene.. plač po cijelu noć. Onda dođe škola i brojke i slova. I ona strašna riječ što se kod nas zove budućnost.  I sad nešto razmišljam, kako bi super bilo sresti  ga „kod sata u 20 h“. Onako sređenog (mama ga popeglala ).. Pa ja, on i moji leptirići držimo se za ruke, kao da nikog na svijetu nema..Ljubimo se nasred grada! Priča mi priče, a napola ga slušam..Koliko sam zaljubljena i ne osjećam tlo. Hodam , a lebdim. On, moja budućnost. Moj leptirić i moja prva zaljubljenost.. 

Otključavam vrata stana. Znam u kući je. On i naša djeca. Svako svom svijetu, čekaju da jedu. Da  pripremim, serviram, operem. Da uradim zadaće, usisam. Noć je i spavaju. Ja i on gledamo tv. Ima jedno mjesto kraj njegovog ramena gdje se ugnjezdim. Nešto me žmarci prođoše. Leptirići ? Tu ste ? Zaspala sam. Mirna. Leptirići su tu, sigurna sam. Samo spavaju i oni. Kad oni spavaju, ljubav živi.  Ljubav je ono što nam ostaje, kad leptirići nestanu..Zaljubljenost prođe.. Ali nam ostaje ta divna ljubav što nas spaja. I naravno,  kredit za stan. 

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!