Komšić: Ashdownovu predanost da pomogne BiH nemamo pravo zaboraviti

KONZISTENTNA POLITIKA

Komšić: Ashdownovu predanost da pomogne BiH nemamo pravo zaboraviti

Objavljeno na dan 23.12.2018 - 18:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom smrti lorda Paddyja Ashdowna kazao je da će dugo pamtiti šta je bivši visoki predstavnik u BiH učinio za našu zemlju, prije i poslije mandata.

"S velikom tugom primili smo vijesti o smrti Pаddyja Ashdowna, velikog prijatelja Bosne i Hercegovine i njenih građana. Dugo ćemo pamtiti šta je gospodin Ashdown učinio za Bosnu i Hercegovinu u vrijeme dok je obavljao nimalo jednostavan posao visokog predstavnika, ali isto tako ćemo pamtiti i sve ono što je učinio prije i nakon tog mandata", kazao je Komšić.

On je ocijenio da se Ashdownova politika odlikovala konzistentnošću cijelim tokom angažmana u BiH, posebno u smislu njegove predanosti da pomogne Bosni i Hercegovini i njenom oblikovanju kao normalne evropske zemlje. 

"Takvo nešto, jednostavno, nemamo pravo zaboraviti. Dozvolite mi da uputim najiskrenije saučešće porodici Paddyja Ashdowna, kao i svim njegovim prijateljima. Ostali smo bez velikog čovjeka i velikog prijatelja naše zemlje", navodi se u saopćenju Željka Komšića.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!