Komšić: Dodik može predložiti i izmjene u ANP-u, ali ako sve odbije ja neću glasati za mandatara

ZA KLIX.BA

Komšić: Dodik može predložiti i izmjene u ANP-u, ali ako sve odbije ja neću glasati za mandatara

Objavljeno na dan 14.08.2019 - 12:37 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za Klix.ba je kazao da Milorad Dodik ima tri opcije za rješenje krize u vezi Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), ali ukoliko sve opcije odbije, poručio je da neće podržati izglasavanje mandatara za Vijeće ministara.

Ključna sjednica Predsjedništva BiH nakon koje će mnogo toga biti jasnije bit će održana u utorak 20. augusta. Prvo će na zahtjev Komšića biti održana redovna, a potom je na zahtjev Dodika zakazana vanredna sjednica o mandataru za Vijeće ministara.

"Sve ostaje isto. Gospodin Dodik ima sljedeće mogućnosti, prihvatiti ANP, odbiti potpuno ANP ili prihvatiti ANP i predložiti eventualne izmjene koje su po njemu opravdane, pa da se onda svi o tome izjasnimo", kazao je za Klix.ba Komšić.

Naglasio je da je to logična i uobičajena procedura.
"O njegovom stavu oko ANP-a ovisit će i moje glasanje o mandataru. Ako on odbije ANP, ja ne mogu glasati za mandatara koji nije spreman da ispunjava ranije odluke Predsjedništva BiH i da ne poštuje odredbe Zakona o odbrani BiH", zaključio je Komšić u razgovoru za Klix.ba.

Inače, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije je odbacio mogućnost da on i Željko Komšić glasaju različito o pitanjima vezanim za NATO put naše zemlje. Od ranije je poznato da su upravo Komšić i Džaferović zagovornici slanja ANP-a u sjedište NATO-a. 

Na drugoj strani, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik već je nekoliko puta, pa tako i jučer, ponovio kako za njega slanje ANP-a nije prihvatljivo i da on može pristati samo na saradnju BiH i NATO-a u granicima u kojim s NATO-om sarađuje susjedna Srbija.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!