Komšić na HRT-u poručio: Tužit ćemo Hrvatsku, kršite međunarodno pravo

PELJEŠKI MOST

Komšić na HRT-u poručio: Tužit ćemo Hrvatsku, kršite međunarodno pravo

Objavljeno na dan 08.10.2018 - 23:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Izabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je u prvom intervjuu koji je nakon izbora dao Hrvatskoj radio-televiziji (HRT) kako će BiH tužiti Hrvatsku.

"Imamo pravo tužiti Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dva puta kao država prekršila Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati čak sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most - preko bh. mora", rekao je Komšić.

Podsjećanja radi, Komšić je u toku predizborne kampanje poručio kako će nakon preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH zatvoriti kabinet člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru koji je 2016. godine otvorio Dragan Čović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!