Marketing USKinfo.ba
Komšić pozvao Dodika da izmjesti trasu autoputa i zaštiti povratnike u Kozarcu

ISTO KAO I KOD MODRIČE

Komšić pozvao Dodika da izmjesti trasu autoputa i zaštiti povratnike u Kozarcu

Objavljeno na dan 05.11.2019 - 12:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića i člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS Milorada Dodika, da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđena trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

"Imajući u vidu da se tako postupilo u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ o imovini povratnika u Kozarac", poručio je Komšić.

Pozdravio je odluku da se trasa autoputa Banja Luka - Bijeljina izmjesti u dio trase koji prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.

"Prema tome, očekujem da član Predsjedništva iz entiteta RS Milorad Dodik na isti način postupi u slučaju trase autoputa Banja Luka - Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje, jer se predviđenom trasom ovo povratničko naselje presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika", rekao je Komšić.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je 1. novembra razgovor s Dodikom vezano za trasu buduće autoceste kroz BiH, a s kojim je dogovoreno da će trasa autoceste kod Modriče zaobići kuće hrvatskih povratnika u selima Garevac, Čardak i Donji Kladari.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!