Komšić: Razgovaramo o programu sa ciljem formiranja jednog novog političkog subjekta

"ODLIČNA ATMOSFERA"

Komšić: Razgovaramo o programu sa ciljem formiranja jednog novog političkog subjekta

Objavljeno na dan 29.04.2021 - 08:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić za Klix.ba je potvrdio informaciju o pregovorima za formiranje nove stranke u koju bi se okupile partije ljevice i centra.

“Razgovaramo o političkom programu sa ciljem formiranja jednog novog političkog subjekta, atmosfera je za sada odlična”, potvrdio je Komšić za naš portal.
Kako smo već objavili, prije mjesec do dva održan je prvi sastanak Komšića i Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres. Nakon sastanka u Sarajevu, uslijedili su razgovori i u Tuzli.

Osim Platforme za progres (PZP) i Demokratske fronte (DF), pregovori bi trebali okupiti i Socijaldemokrati BiH (Enver Bijedić), Građanski savez (GS)i Pokret Socijalne pravde i demokratije (SPD).Postojanje ove inicijative potvrdili su iz Platforme za progres. Kako su rekli, na sastancima koji su održani razgovarano je o različitim mogućnostima zajedničkog djelovanja, gdje su sve stranke iznosile različite prijedloge, u skladu sa svojim viđenjem ovog pitanja i trenutnom pozicijom na političkoj sceni.

“Cilj ovakvih sastanaka jeste pronalaženje najboljih načina koordiniranog djelovanja, kojim se može promijeniti stanje u državi. Prilika za početak tih promjena su Opći izbori 2022", istakli su u saopćenju, dodajući da će razgovori biti nastavljeni.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!