Komšić: Slažem se sa Hahnom, odmah dostaviti ANP i imenovati mandatara

PO PRIORITETIMA

Komšić: Slažem se sa Hahnom, odmah dostaviti ANP i imenovati mandatara

Objavljeno na dan 06.09.2019 - 07:28 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je da se slaže s komesarom za proširenje Evropske unije Johannesom Hahnom u vezi formiranja vlasti u našoj zemlji, ali da prvo treba usvojitii dostaviti ANP.

"Slažem se sa gospodinom Hahnom da je bez daljnjeg odgađanja potrebno imenovati Vijeće ministara BiH", kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić povodom izjave komesara Evropske unije za proširenje Johannesa Hahna kako je formiranje vlasti u BiH od suštinske važnosti za proces evropskih integracija.

Komšić je kazao kako je u tom kontekstu odmah u Brisel potrebno dostaviti Godišnji nacionalni plan, te istovremeno imenovati mandatara, kako bi bio otkočen proces formiranja vlasti i kako bi se poduzele aktivnosti na ispunjavanju mjera i preporuka iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo BiH u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Komšićeva ureda.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!