Konferencija za medije Operativne grupe: U utorak nova lokacija za prihvatne centre i migrante, dosta je bilo tolerisanja!

Operativna grupa

Konferencija za medije Operativne grupe: U utorak nova lokacija za prihvatne centre i migrante, dosta je bilo tolerisanja!

Objavljeno na dan 19.04.2019 - 10:21 | Izvor: USKinfo.ba |


Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona, zasjedala je danas u zgradi Vlade USK-a, u Bihaću. 

Usvojen je niz zaključaka, a ono što privlači pažnju jeste informacija o hitnom pozivu koji je upućen svim akterima migrantske krize, a prvenstveno se odnosi na Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i Službu za poslove sa strancima.

Operativna grupa je pozvala predstavnike svih institucija u čiju nadležnost spada ova kriza, kako bi zajedničkim snagama u utorak u Bihaću pokušali naći novu lokaciju i rješenje za izmještanje prihvatnih centara iz naseljenih područja. 

Na konferenciji za medije, novinarima su se obratili premijer USK-a Mustafa Ružnić i ministar unutrašnjih poslova USK-a, Nermin Kljajić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!