Konobari gazdu iz BiH ''olakšali'' za više od 100.000 KM, sve ih otpustio

BiH

Konobari gazdu iz BiH ''olakšali'' za više od 100.000 KM, sve ih otpustio

Objavljeno na dan 20.01.2020 - 11:20 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Poznati banjalučki ugostitelj bio je primoran otpustiti skoro sve zaposlene konobare zbog sumnje da su mu na prevaru ukrali više od 100.000 maraka.

Kako prenosi Srpskainfo, riječ je o poznatom banjalučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana.

Da se krađa desila, potvrdio je i vlasnik restorana, ali slučaj, kako navode, nije prijavljen policiji.

Konobari u više lokala istog gazde saznali su kako mogu „provaliti“ u sistem u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi s ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

– Vlasnik sumnja da su oni na taj način duže vremena uzimali novac iz pazara, a da to on nije mogao primijetiti. Pošto su konobari našli način da manipuliraju računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti – pojasnio je izvor.

Sumnja se da su krađe trajale mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primijetili da nedostaju veće količine novca.

– Konobari su svakodnevno krali pazar od vlasnika i mijenjali stvarno stanje u programu. Kada je vlasnik ovih ugostiteljskih objekata shvatio da ga radnici mjesecima potkradaju, otpustio je sve zaposlene na koje je sumnjao – pojašnjava izvor blizak vlasniku restorana.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju u vezi s ovim slučajem, ali na kraju nije podnio zvaničnu prijavu protiv bivših radnika.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!