Konzul BiH u Fankfurtu: Građani se informiraju o povratku u BiH, apeliram da to ne rade

UPOZORENJE

Konzul BiH u Fankfurtu: Građani se informiraju o povratku u BiH, apeliram da to ne rade

Objavljeno na dan 18.03.2020 - 11:49 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Generalni konzul Bosne i Hercegovine u njemačkom gradu Frankfurtu Lučiano Kaluža kazao je da se većina upita Konzulatu državljana BiH koji borave u Njemačkoj odnosi na informiranje u vezi sa povratkom u našu zemlju.

- Apeliram na sve državljane BiH da ne kreću na put! Cilj preventivnih mjera je ograničavanje kretanja u svim pravcima. Poštujete odluke nadležnih institucija. Sada nije vrijeme za putovanje – napisao je Kaluža.

Slične apele državljanima BiH koji se trenutno nalaze van naše zemlje, ali i onima koji imaju namjeravaju putovati u BiH, uputili su i ostali diplomatski predstavnici BiH u inostranstvu.

Odlukama Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, utvrđeno je da će sve osobe koje uđu u BiH morati boraviti u 14-dnevnoj izolaciji, a za te potrebe će u blizini graničnih prijelaza biti postavljeni karantinski šatori u kojima će oni koji pređu granicu boraviti.

Iz Granične policije BiH naređeno je još ranije svim kancelarijama na graničnim prijelazima da se zabrani ulazak osobama koje dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i Kine, zemalja koje su ponajviše pogođene pandemijom koronavirusa.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!