Konzumacija 'Coca-Cole' koja ima manje šećera je opasna po zdravlje

Istraživanje

Konzumacija 'Coca-Cole' koja ima manje šećera je opasna po zdravlje

Objavljeno na dan 13.08.2019 - 14:51 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Konzumacija Coca-Cole koja sadrži manje šećera može biti opasnija po zdravlje čovjeka od konzumacije ovog napitka koji mnogo više ima šećera, piše portal LadBible.

Pojedini naučnici smatraju da konzumacija dijetalne Coca-Cole povećava rizik od srčanog napada, te da doprinosi pojavi demencije. Pijenje dvije ili više limenke ovog bezalkoholnog napitka povećava rizik od srčanih oboljenja, između ostalog.

Rizik od smrti je 16 puta veći u poređenju sa ljudima koji ne piju ovu Coca-Colu. Istraživanje koje je objavljeno u magazinu Stroke je pokazalo da postoji i veći rizik od moždanog udara.

Naučnica koja je predvodila istraživanje i profesorica Koledža 'Albert Einstein' Yasmin Mossavar-Rahmani je objasnila da postoji povezanost između ove vrste Coca-Cole i pomenutih oboljenja, ali da nije dokazana direktna uzročno-posljedična veza.
Upozorila je da konzumacija ovog i drugih sličnih pića u velikim količinama može biti opasna.

Prema drugoj studiji objavljenoj u listu Medical News Daily, konzumiranje namirnica koje u sebi imaju veće količine zaslađivača uzrokuje još veći apetit za slatkom hranom.

Do tog zaključka su došli i naučnici Opće bolnice u Massachusettsu. Za posljedicu to može imati oboljenja poput dijebetesa i pretilosti, navodi LadBible.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!