Koričić o akciji Transporter: Mnoge stvari će izaći na vidjelo

USK

Koričić o akciji Transporter: Mnoge stvari će izaći na vidjelo

Objavljeno na dan 13.07.2021 - 11:24 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:Rtvusk.ba


Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednosmjesečni pritvor za šestoricu uhapšenih u akciji Transporter. Akcija koja je provedena po nalogu Tužilaštva kantona, a u saradnji sa MUP-om USK, smatra se jednom od najvećih, u kojoj je pronađena veća količina droge i oružja. Nadležni odlučni da kriminalnim grupama koje se bave nezakonitim prometom droga - stanu u kraj.

Nakon preteresa u Cazinu i Bosanskoj Krupi, zaplijenjeno je više kilograma droge, kokaina, heroina, spida, marihuane, ali i oružje, oko 40 komada dugih i kratkih cijevi. Jedna od najvećih kiminalnih grupa pala je u akciji Transporter.

“S obzirom da je vrlo mali broj policijskih službenika učestvovao u toj akciji, to dovoljno govori o ozbiiljnosti akcije, ali i ozbiljnosti grupe koja je na našem području evidentirana u zadnjih godinu dana kao jedna od vodećih za rasturanje opojnih droga. Za šest lica je određen pritvor, slijedi analiza dokaza i operativnih saznanja koja će mnogo toga još otkriti. Tako da se aktivnosi po ovom pitanju nastavljaju i mnoge stvari će izaći na vidjelo”, naveo je Mujo Koričić, komesar MUP USK.

Višemjesečna istraga

Pritvor je od ukupno 10 prvobitno privedenih, određen za šestoricu i to kako prenose krajiški mediji za: Asmira i Muju Ogreševića, Eldina i Danisa Prošića, Sanela Sovića i Adnana Kličića, svi iz Cazina, zbog krivičnog djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.“Izvršeni su pretresi na više lokacija, stambenih i drugih objekata koje koriste osumnjičeni, te njihovih automobila. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oružje, municija, eksplozivne naprave, veća količina novca, opojne droge, heroin, kokain, spid i marihuana. Tužilaštvo je akciju radilo sa MUP-om USK, pri čemu je asistenciju pružila i OSA BIH”, kazala je Senka Delić, portparol Tužilaštva USK.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage u kojoj je učestvovalo više policijskih i bezbjednosnih agencija. No, za akciju je znao ipak manji broj službenika, a provedena je u strogoj tajnosti. Ukoliko se operativni podaci pokažu tačnim, uslijediće i nastavak Transportera u Krajini.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!