Košarac u odbrani Dodika optužio Šarovića: Licemjerno dodvoravanje partnerima iz SDA

Odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori nije od jučer

Košarac u odbrani Dodika optužio Šarovića: Licemjerno dodvoravanje partnerima iz SDA

Objavljeno na dan 23.07.2019 - 12:57 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


 

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je da poziv predsjednika SDS-a Mirka Šarovića Predsjedništvu BiH da ponovo razmatra problem odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, kao i izgradnje Pelješkog mosta, predstavlja njegovo "licemjerno dodvoravanje partnerima iz SDA".

On je kazao kako nije tačno da je Vlada Hrvatske već donijela odluku o izgradnji odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori. 

- Tačno je da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik snažno podržao zaključke Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa rješavanjem problema Trgovske gore i svih drugih otvorenih pitanja u odnosima sa Hrvatskom. 
Tačno je da se već djeluje u tom pravcu i sigurno je da licemjerne izjave Šarovića i njegovih političkih istomišljenika Šefika Džaferovića i Željka Komšića neće pomoći u rješavanju tih problema - kazao je Košarac.

On je kazao i kako problem izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori nije od jučer, te optužio kolege na političkoj sceni za populizam. 

- Ako ćemo se baviti populizmom, pitao bih Šarovića - šta su on, kao zamjenik predsjedavajućeg Vijeća  ministara i njegov blizak saradnik i partner Denis Zvizdić, baš kao i Predsjedništvo BiH u prethodnom sazivu uradili da spriječe izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori? Šta su uradili da svoje prijatelje iz EU ubijede da spriječe izgradnju Pelješkog mosta? Šta su uradili da ubijede Hrvatsku da otpočne izgradnju mosta na Savi kod Gradiške? Odgovor je - ništa - tvrdi Košarac.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!