KPZ Zenica: Zatvorenici se potukli zbog 100 maraka!

CRNA HRONIKA

KPZ Zenica: Zatvorenici se potukli zbog 100 maraka!

Objavljeno na dan 12.02.2018 - 13:32 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


U Kaznenopopravnom zavodu u Zenici u petak su se potukli zatvorenici zbog 100 maraka! Jednom od zatvorenika naneseno je pet rana oštrim predmetom napravljenim od ručke brisača za pod.
 
Redžo Kahrić, direktor KPZ-a Zenica, kaže da je 15 osuđenika „izdvojeno“ iz ovog slučaja i da su adekvatno smješteni.
 
- Dug je bio u Mostaru, nelegalno stečen, oko 100 maraka. Jedan je ranije bio kod nas na izdržavanju, drugi je došao kod nas prije dva mjeseca, i onda kad je on došao, prebacio je na treću osobu. Međutim, onda je oko toga krenulo ko će preuzeti. U istom su kolektivu, to je soba do sobe. Ovaj oštećeni je došao kod drugog i opalio mu dva-tri šamara, pred drugim zatvorenicima. Onda ovaj iz revolta napravi bodež i napadne tog s leđa - kazao je Kahrić.
 
Bilo je i ozbiljnih povreda.  
 
- Jedna povreda je blizu srca te se može okvalificirati kao ubistvo u pokušaju. Stvorile su se dvije grupe. Uključeno je 15 ljudi. Straža je reagirala navrijeme, spriječila moguću masovnu tuču i sve ih pohapsila – kaže Kahrić za Avaz.ba.
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!