Krenula Dodikova osveta, počele smjene rukovodilaca ustanova i preduzeća

OČEKIVALO SE

Krenula Dodikova osveta, počele smjene rukovodilaca ustanova i preduzeća

Objavljeno na dan 17.11.2020 - 06:37 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koja je uz Stranku demokratske akcije (SDA) pretrpjela najveći udarac na Lokalnim izborima u BiH, prema svemu sudeći, već je krenuo u najavljeni obračun sa političkim protivnicima.

Naime, na venrednoj sjednici Vlade RS-a, koja je još u toku, smjenjen je Goran Selek sa mjesta direktora KPZ Tunjice, koji je inače predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS).

Prethodno je Izvršni komitet SNSD-a na današnjoj sjednici u Banjaluci donio odluku o raskidu koalicione saradnje na svim nivoima sa ovom partijom.

Izvršni komitet SNSD smatra potrebnim da ova stranka u svim lokalnim zajednicama ponudi koalicionim partnerima, gdje god je to moguće, formiranje skupštinskih većina uz učešće svake stranke pojedinačno u vlasti, shodno broju odborničkih mandata.

Seleku je Dodik zamjerio što nije potpisao koalicioni sporazum za Banja Luku između SNSD, Ujedinjene Srpske, Demosa, Gradskog odbora DNS i SP.


"Ovaj koalicioni sporazum nije potpisala SPS (Goran Selak). Ako ne potpišu u roku 24 sata svi njihovi kadrovi biće izbačeni, i sa republičkog nivoa. Tražili smo da potpišu, nisu. Rekao je Selak da je spreman. Poslali smo ljude, čekali sat vremena i nije potpisao. Ako većina koalicije bude da se još sačeka, sačekaćemo. Ko nije bio dio skupštinske većine u gradu, neće biti ni u Vladi," rekao je Dodik.

Svoje iznenađenje ovim činom nije krio Selak, koji je bio zatečen informacijom da je smijenjen sa mjesta direktora KPZ Tunjice.

"Vlada RS me ne može smijeniti, to može učiniti jedino ministar pravde RS. Ukoliko Vlada to učini onda će počiniti krivično djelo. To je sve što ću sada reći", rekao je Selak banjalučkim medijima.

Na istoj sjednici smijenjena je i Marina Selak, načelnica Odjeljenja Republičke uprave za igre na sreću.

Foto:Facebook
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!