Krišto i Zvizdić razgovarali sa saudijskim ministrom: Podrška BiH je bezuslovna

Susret u parlamentu

Krišto i Zvizdić razgovarali sa saudijskim ministrom: Podrška BiH je bezuslovna

Objavljeno na dan 27.07.2021 - 12:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZ) i zamjenik predsjedavajuće Denis Zvizdić danas su se susreli sa saudijskim ministrom za islamska pitanja Abdullatifom bin Abdulazizom Al-Sheikhom.

Kako su saopćili iz Parlamenta Bosne i Hercegovine, naglašavajući da Saudijska Arabija gaji posebnu ljubav i poštovanje prema prijateljskoj Bosni i Hercegovini, ministar Al-Sheikh rekao je da njegova zemlja svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine želi stabilnost, prosperitet i napredak.

Prema riječima Al-Sheikha, Saudijska Arabija prema svima u Bosni i Hercegovini odnosi se na jednak način i nikada nije pravila razliku između različitih etničkih grupa i vjera u Bosni i Hercegovini.

Al Sheikh je posebno naglasio da je pomoć koju Saudijska Arabija pruža državama širom svijeta, kako su naveli, uvijek bezuslovna te da je politika te zemlje da se nikada ne miješa u unutrašnje poslove drugih zemalja.

Izražavajući srdačnu dobrodošlicu, članovi rukovodstva Zastupničkog doma zahvalili su se za značajnu pomoć i podršku koju je Saudijska Arabija pružila Bosni i Hercegovini, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa.

Krišto i Zvizdić naglasili su da prijateljski odnosi dvije zemlje otvaraju prostor za unapređenje odnosa na planu ekonomije, investicionih ulaganja i turizma. S tim u vezi, uputili su poziv saudijskim investitorima da više ulažu u Bosnu i Hercegovinu.

Prema njihovoj ocjeni, potrebno je jačati političke, privredne, kulturne i socijalne veze između Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije. S tim ciljem, Krišto i Zvizdić uputili su poziv predsjedniku Savjetodavnog vijeća (Mejlis AshShura) Saudijske Arabije da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopćili su iz Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Foto: Parlament BiH

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!