Krizni štab FBiH traži da policijski sat od 21 sat ostane i u narednih sedam dana

ZA PRODUŽENJE MJERA

Krizni štab FBiH traži da policijski sat od 21 sat ostane i u narednih sedam dana

Objavljeno na dan 19.04.2021 - 13:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Na današnjoj sjednici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva predloženo je produženje aktuelnih mjera za narednih sedam dana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u FBiH.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednjih sedam dana zabilježen je blagi pad broja zaraženih osoba, ali se još nisu stekli uslovi za popuštanje mjera.

To, između ostalog, podrazumijeva da u narednom periodu na snazi ostane ograničenje kretanja od 21:00 do 05:00 sati ujutro.

“Najteža situacija je u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Posavskom kantonu” istaknuli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, posebno naglašavajući da je u Federaciji BiH u posljednjih četrnaest dana preminulo više od 600, a u posljednjih mjesec dana oko 2.000 osoba.Krizni štab FMZ poziva kantone na striktno vršenje nadzora nad provođenjem mjera, te uvođenje dodatnih mjera u kantonima u kojima je pogoršana higijensko-epidemiološka situacija.

Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje. Podsjećamo da Krizni štab/stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!