Kulturna baština BiH predstavljena u Abu Dhabiju

BiH

Kulturna baština BiH predstavljena u Abu Dhabiju

Objavljeno na dan 30.01.2019 - 12:08 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Na osam štandova posjetioci su mogli da kupe razne proizvode iz BiH, kao što su med, kafa, čaj, proizvodi od vune, tekstila, kože...

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Abu Dhabiju 24. januara 2019. godine održan je oproštajni prijem za 27 učesnika iz Bosne i Hercegovine koji učestvuju na Festivalu kulturne baštine šeik Zajed u Abu Dhabiju, u periodu od 01.12.2018. do 26.01.2019. godine.

Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović se nakon riječi dobrodošlice, zahvalio gostima na njihovom velikom doprinosu u predstavljanju Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom festivalu na kojem naša zemlja učestvuje već četiri godine, stoji u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ambasador je podsjetio da su ovaj put dva kulturno-umjetnička društva predstavljala našu zemlju i to KUD Mladost sa Pala u decembru 2018 godine, i Bošnjačko kulturno društvo Preporod iz Zenice, u januaru 2019. godine.

Kulturna baština Bosne i Hercegovine predstavljena je i putem tradicionalnih zanata kujundžiluk i ručna radinost. Na osam štandova posjetioci su mogli da kupe razne proizvode koji se proizvode u Bosni i Hercegovini, kao što su med, kafa, čaj, proizvodi od vune, tekstila, kože i ostali.

Učesnici Festivala su izrazili zadovoljstvo sveukupnom organizacijom njihovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i saradnjom sa Ambasadom BiH, koja je aktivno učestvovala u ovom projektu od samog početka.

Prijemu u Ambasadi su prisustvovali i predstavnici obrtničkih radnji iz Sarajeva Artefakt, Kreativ hobby, Fabrique Wool, te kompanije Pčelica Medina iz Zenice, Lamaruž iz Sovića, Royal purple GLL iz Dubaia, obrt Sehara iz Sanskog Mosta, i Orhideja iz Bihaća.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!